10/18/2012

Kurban Kesimleri

  Hiç yorum yok
kurbanlıkların kesimi
Sokaklardaki Kurban Kesimleri.

Devletin sağladığı kurban kesim alanlarının olmasına rağmen hala günümüzde sokak aralarında, müstakil ev bahçelerinde ve apartman garajlarında kurbanlarını kesenler var. ALLAH KABUL ETSİN! Ancak işin kötü yanı hala büyüklerin çocukların gözünün önünde bu işlemi gerçekleştirmesi...
Bir çocuk düşünün bir canlı kesiliyor ama niye kesildiğini bilmiyor büyükleri ona Allah'ın emri dediklerini biliyorlar sadece oysaki Allah'ın emri başından sonuna kadar izah edilmesi gerekir. gerekirki çocukda kendi kendine ''Allah niye böyle emretmiş'' sorusuyla büyümemeli.
Ayrıca Kurban kesme işininden tamamen habersiz olan çocuklar ise dediğim gibi sokak aralarında kesilen kurbanların kanıyla karşılaşıyorlar ''bu kan neyin nesi biri birine bişeymi yapmış acaba'' gibi sorular aklına geliyor ve o sokaktan cinayet işlenmiş gibi kaçıyorlar çünki korkuyorlar.
Ben kendi çevremden biliyorum bazı tanıdığım çocuklar buna gençlerde dahil kurban eti bile yemiyorlar bunun nedeni sokaklarda kesilen kurbanın kan kokusu. Oysaki tekbir getirilerek kesiliyorki buda o eti her yiyene helal olduğu halde...
Elbetteki hepimiz müslümanız ama kurbanları devletin güzel imkanı olan kesim alanlarında bu görev yerine getirilirse bütün bu sorulara ve sorunlara gerek kalmaz.
TÜM MÜSLÜMAN CAMİASININ KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder