9/09/2021

Kan Şekeri - Düşmeyen Kan Şekerini Düşüren Bitkisel Formül

  Hiç yorum yok
Düşmeyen Kan Şekerini Düşüren Bitkisel Formül
Şeker Hastalığı Nasıl Bir Hastalık?
Şeker hastalığı öldürmez ama süründürür der atalarımız. Çünki şeker hastalığının iç organlarda tahribatı hiçte küçümsenmeyecek kadar fazladır.
Şeker hastalığının gözlerde, böbreklerde, el ayaklarda kısacası vücudun birçok yerine büyük zararları olan hastalıktır.
Vücudumuzda midenin arka kısmında pankreas adında bir bez bulunur. Bu bez kan şekerini düzenleyen hormonlar salgılar. Bu hormonlardan biri insülindir. İnsülinin salgılanamaması ya da etkisiz kalması sonucu hücrenin enerjisini karşılamak gibi çok önemli bir görevi olan şeker(glukoz) hücreye giremez. Hücreye giremeyen bu şeker kanda birikir. Kanda normal bulunması gereken miktardan daha fazla bulunur. Bu da bütün hücrelere zarar verir.

Diyabet hastalarının, özellikle insülin kullanılmasına rağmen kandaki şeker seviyesini düşüremeyenler lahana mevsimi ise; lahananın en dış yaprağından 1 tanesini elle parçalayıp, yarım litre yani 500 ml. suda ağzı kapalı olarak 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın. Daha sonra 2-3 saat içinde bu suyu için.
Lahana mevsimi değilse kan şekerini düşürmek için bamya kullanılır. Uzun uzun olan yani parmak boyu kadar olan bamyalardan 5-6 tane çiğ bamyayı uzunlamasına ortadan ikiye kesilir, içi oda sıcaklığında su ile doldurulmuş bir bardak suyun içine konur. Üzeri kapalı olarak akşamdan sabaha kadar bekletilir. Sabah kalkınca akşamdan hazırladığınız bamya kürü aç karına içilir. Şekeri düşürmek için uygulanan bamya küründeki bamyalar yeni alınmışta olabilir, derin dondurucuda saklanan muhafaza edilmiş olan bamyalardanda yapılabilir.
Kan şekerini düşürmek için önerilen bir başka formülde keten tohumu... Yarım su bardağı ılık suya tepeleme 1 tatlı kaşığı keten tohumu koyup  bir defa karıştırılır akşamdan sabaha bekletilir. Ve suyu içilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder