9/10/2021

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Çalışma Alanları ve iş İmkanları

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünün puan türü YGS-1 ve MF-4 tür.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünde okumak isteyen öğrencilerde; bilgisayar finans, muhasebe, ekonomi ve pazarlama alanlarına karşı ilgili meraklı, hem sözlü hemde yazılı olarak, teknik ve teknik olmayan tüm topluluklara çok daha güçlü iletişim sağlayabilecek, analitik düşünen birey olamarı gerekmektedir.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Bilişim sistemleri ve teknoloji bölümü 1 yıl hazırlık ile beraber toplam eğitim süresi 5 yıldır. Programın mesleki yapısal bileşenleri, telekomünikasyon mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve bilişim bilimleri, işletme. Bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü öğrencilerine; bilgisayar temelli sistemler, yazılım yaklaşımları, telekomünikasyon kavram ve altyapıları alanlarında, bilişim sistemleri organizasyon ve yönetimi konusunda formasyon kazanacakları, işletmeciliğe dönük derslerle de sosyal bilim formasyonu kazanmalarına yönelik eğitim verilir.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Bilişim sistemleri ve teknoloji bölümünü bitiren mezunlara Bilişim sistemleri ve teknolojileri uzmanı ünvanı verilir. Bilişim sistemleri ve teknoloji bölümü geleneksel bilgisayar mühendislik konularına ilişkin programların bazı özelliklerini yansıtmaktaysada, işletmelere özgü bilgi işlem ve teknoloji birikiminin işletmecilik temeli ile desteklenmiş olması farklı istihdam alanı yaratmaktadır. Sistem yöneticisi, network yöneticisi, web tasarımcısı, programcı pozisyonlarında iş olanaklarının yanı sıra, işletme yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış olmaları onların istihdam alanlarının dahada gelişmesine fırsat tanır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder