9/09/2021

Biberiye Yaprağı ve Biberiye Yaprağının Faydaları

  Hiç yorum yok
Biberiye Yaprağı neye yarar
Biberiye En Çok Neye Faydalı Neye İyi Gelir? Biberiye Yaprağının Bilinen ve Bilinmeyen Faydaları Neler?

Latince adı "rosmarinus officinalis"
Almanca adı "rosmarinblaetter" olan bitki Türkiye'de "Biberiye yaprağı, beyaz püren, biberya, hasalban, kuşdili otu" olarak anılmaktadır.

Biberiye Yaprağı Hangi Hastalıklara Faydalıdır?
Biberiye yaprağı'nın oldukça fazla faydaları vardır. Bunlar; unutkanlığa, kan dolaşımı hızlanmasına, baş ağrısına, sinirsel gerilimlere, mideyi uyarmaya, bağırsak uyarılmasına, kolay sindirime, hafızayı kuvvetlendirmeye, gazları söktürmeye, midede oluşan kramplara, bağırsak kramplarına, kas romatizmalarına, eklem romatizmalarına, kadınların aybaşı kanamalarına düzene sokmada, aybaşı kanamalarının gecikmesini önlemede, aybaşı kanamasını söktürmeye, saç dökülmelerini önlemeye, burkulmalara, eziklere, göğsü yumuşatmaya, zihni açmaya, böbrek hastalıklarına, mesane hastalıklarına faydaları vardır.

Biberiye Yaprağı Kullanım şekli ve Dozu:
Biberiye yaprağı demlenerek hazırlanır. Bu bitkinin tıbbi etkisi bitkinin çiçek açtığı dönemlerde etkisi fazla olur. Biberiyenin yaprak ve taze sürgünleri yaz boyunca toplanıp aşırı sıcak olmayan oldukça havadar ve gölge bir yerde kurutulur. Kurutulmuş yaprak ve sürgünden  1 litre kaynar suya yarım avuç konarak 2 saat demlendirilir. Bu önemli çay günde 3 kere yemeklerden önce 1 fincan içilir.

Biberiye Yaprağının Yan Etkileri:
Tek başına yüksek dozlarda kullanılmamalıdır. Bitkinin çeşitli yan etkileri vardır. Hamilelikte kullanılması önerilmez. Bu bitki uykuyu kaçırdığından dolayı geceleri yatmadan önce içilmez. Yüksek tansiyonu olanlar, bitkinin tansiyonu yükseltebileceği için çok dikkat etmelidirler. Bunların dışında bitkilere karşı alerjisi olan kişiler dikkat etmelidirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder