6/11/2013

Piri Reis Dünya Haritasının Özellikleri Neler?

  5 yorum
Piri Reis Dünya Haritası
Kaptanı Derya Piri Reis ve Çizdiği Dünya Haritasının Önemi

İlk Dünya Haritasını Kim Çizdi?
Dünyada gerçeğe yakın olan ilk dünya haritası ünlü tıp denizcisi PİRİ REİS'e aittir.

Piri Reis Dünya Haritasını Hangi Yıl Çizdi?
Piri Reis 1513 yılında çizdiği bu haritada Avrupa ile Afrika'nın batı kıyılarını ve Güney Amerika'nın doğu kıyılarını göstermiştir. Piri Reis'in çizdiği dünya haritasının bir diğer özelliği ise Piri Reis'in Kristof Kolomb'tan yıllar önce Amerika'yı keşfetmiş olduğunu ispatlamasıdır.

Piri Reis Dünya Haritasının Özellikleri Nelerdir?
Piri Reis'in çizdiği dünya haritasının en büyük özelliği, Piri Reis'in Kristof Kolomb'tan yıllar önce Amerika'yı keşfetmiş olduğunun ispatıdır. Haritanın üzerinde açıklayıcı nitelikte çeşitli notlar vardır.

Piri Reis'in Dünya Haritasının Üzerindeki Notlar Nedir?
Bu notlarda yeni dünyanın yerlileri, hayvanları, bitkileri, madeni zenginlikleri ve diğer ilginç özellikleride işlenmiştir. Piri Reis'in bu haritayı o zamanın şartlarıyla nasıl olupta çizebildiği konusunda çok çeşitli idaalar bulunur.

Piri Reis Dünya Haritasını Nasıl ve Neye  Çizmiştir?
Piri Reis'in çizdiği harita kimilerine göre Hz. Süleyman'ın cinleri, Kimilerine göre uzaylılar, kimilerine görede kayıp medeniyetler tarafından çizilerek Piri Reis'e verilmiştir. Bilimsel araştırmalara göre ise Piri Reis bu haritayı bütün seyahatlerinden topladığı yüzlerce haritayı inceleyerek çizmiştir.

Piri Reis Osmanlı Donanması ve Deniz Seferleri bilgisine "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/06/kaptan-derya-piri-reis-ve-osmanl.html" adresinden ulaşabilirsiniz.

5 yorum :

  1. Bu bilgiler bilgi kirliliği oluşturuyor. Piri Reis, Kolomb ve diğer birçok denizcinin eserlerini derleyerek oluşturmuştur bu haritayı. Haritanın önemi; zamanına göre kapsamlı ve ayrıntılı olmasıdır. Reis'in, Amerika kıtasının keşfiyle, maalesef bir ilgisi yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok bilgisiz bir insansın adam yeryüzünü yerdeyken kuş bakışı gorüyormuş

      Sil
  2. mehmet ak ' kardeşime katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. valla ben Türkçe ödevine yazdım.belki yanlış çıkar

    YanıtlaSil