6 Haziran 2013 Perşembe

Kayserinin Meşhur Hamur İşi Yemekleri, Kayseri Yağ Mantısı Tarifi


---SPONSOR BAĞLANTILAR---

yağ mantısı kızarmış
 Kayseri Yağ Mantısı Nasıl Yapılır? Yağ Mantısı Nasıl Pişirilir?

Kayserinin en bilindik ve en meşhur yemeği kıymalı mantıdır. Hani bir kaşığa 40 adet sığacak kadar yapılan mantı... Ama kıymalı mantı dışında Kayseri yöresinin yağlaması, yağ mantısı ve tepsi mantısıda meşhurdur. Biz bugün yağ mantısının tarifini vereceğiz.
Evinizde kolayca yapacağınız bir tariftir hem çok doyurucu hemde çok lezzetlidir.

yağ mantısı servise hazır

Yağ Mantısı Malzemeleri Hamuru İçin (Kayseri Yöresi)
* 1 kg. Un
* çeyrek kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* yarım çay kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı yoğurt

Yağ Mantısı Malzemeleri İçi İçin (Kayseri Yöresi)
* 250 gr. kıyma
* orta boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* tuz
* 1 fincan sıvı yağ

Yağ Mantısı Sos Malzemeleri (Kayseri Yöresi)
* 1 yemek kaşığı salça
* yarım fincan sıvı yağ
* bir tutam tuz

Diğer sos
* sarımsaklı yoğurt

Yağ Mantısı Yapılışı (Kayseri Yöresi)
Maya, un, tuz, şeker, yoğurt ve su ile kulak memesinden daha yumuşak hamur yapın.
Hamuru dinlenmeye bırakın. Hamurunuz dinlenirken bir tavaya yağı ve ince kıyılmış kuru soğanı koyun ve tam pembeleşmeden kadar kavurun. İçine kıymanızı ilave edin ve kıymanız ile birliktede kavurun. Kavrulmuş kıymanın içine karabiber ve tuzunuzu katın bir iki kere karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ve içinizide dinlenmeye bırakın.
Yağ mantısının sosunu yapmaya geldi sıra... Sıvı yağınızın içine salçanızı koyun azıcık kavurun üzerine tuz ilave edin. Sosunuza kıvam oluşturması için yarım veya bir çay bardağı kadar su ilave edin. Sosta kıvam çok önemlidir.
Dinlenmeye bıraktığınız hamurlardan büyükçe bezeler alın. Ve 1 mm kalınlıkta açın . Açtığınız hamuru avucunuz içinin büyüklüğünde karelere ayırın. Ve bu hamurların ortasına yaptığınız kıymalı içten koyup her yanını kapatın. (resimdeki şekil gibi)
Daha sonra kapattığınız bu hamurları kızgın yağda kızartın. Kızarmış hamurlardan servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt onunda üzerine yaptığınız sostan döküp servis yapın. İlk resimdeki hamurların kızarmış hali, ikinci resimdeki ise servise hazır halidir. Gördüğünüz resimler nasıl şekil yapacağına yardımcı olacaktır. BU YAZIYA YORUM YAPIN...


Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

hayatın akışı