10/01/2021

Kaldırımdaki Sarı Renkli Taşlar Neden Döşendi, Kaldırımdaki Sarı Taşların Anlamı Nedir

  Hiç yorum yok
Kaldırımdaki Sarı Renkli Taşlar Neden Döşendi,
Görme Engelliler İçin Kaldırımlara Döşenen Takip Şeridi Ne Anlama Geliyor

Yolda yürürken kaldırımlarda döşenmiş olan kimisi uzun kabartmalı, kimiside nokta kabartmalı taşlar birçoğumuzun dikkatini çekmiştir.
Hemen söyleyelim.
Kaldırımlarda bazıları uzun kabartmalı bazılarıda nokta kabartmalı olarak sarı renkli döşenen taşlar, görme engelli vatandaşların yollarını rahat bulabilmeleri için döşenmiştir.

Bir çoğumuz bu taşların neden ve ne için döşendiğini bilmiyoruz ama acaba niye bu taşlar döşenmiş diyede kendi kendimize soruyoruz.
Bazı vatandaşlar özllliklede sürücüler araçlarını kaldırıma park ederek görme engelli vatandaşlara bir engelde bilmeden onlar koymuş oluyorlar. Çünkü bu kabartmalı taşlar görme engelli vatandaşların güvenli bir şekilde yolda yürümelerini engellemiş oluyor.
Nasılmı?
Kaldırımlardaki bu sarı renkli taşlarda bulunan uzun kabartmalar direk yürümeleri gereken yolu gösteriyor. Puanlı kabartmalı kısımlarda dönecekleri, duraklamaları gerektiğini gösteriyor ve bu şekilde görme engelliler güvenli olarak yürümeli gereken yeri takip ederek yürüyüş yapabiliyorlar.
Bu nedenle görme engelliler için yapılmış bu sarı taşları yani takip şeridini gerek araç park etmemek ve gerekse o yolu hiç bir şekilde işgal etmemek gerektiğini sitemizde yayınlama sorumluluğunu hissettik.
Lütfen Daha Dikkatli Olalım...!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder