9/09/2021

Jandarma Genel Komutanlığı Personel ve Öğrenci Alım Faaliyetleri

  Hiç yorum yok
Jandarma Genel Komutanlığı öğrenci alımı
 Jandarma Genel Komutanlığı Alım Faaliyetleri Genel Açıklama

1- Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yapılacak her türlü personel ve öğrenci alımına ilişkin faaliyetler, gazete ve internet yoluyla adaylara duyurulmaktadır. Adaylar www.jandarma.tsk.tr ve www.jandarma.gov.tr internet adreslerine girdiklerinde ana sayfada bulunan “Personel / Öğrenci Alımı” sayfasından, alımlara ilişkin başvuru başlangıç ve bitiş tarihleri, başvuru şartları, başvurunun ne zaman nereye ve nasıl yapılacağı gibi hususlarla ilgili olarak bilgi sahibi olabilmektedir.
2- Başvurular, ilan edilen tarihler arasında sadece belirtilen usullere göre (örneğin, Muvazzaf/sözleşmeli subay, sözleşmeli Astsubay, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) başvuruları internet ortamında www.jandarma.tsk.tr, Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) başvuruları ise www.osym.gov.tr internet adresinde belirtilen ÖSYM Başvuru ve Sınav Merkezi Yöneticiliklerine yapılacaktır.
3- Zaman zaman internet bağlantısında muhtemel aksaklıkların da olabileceği göz önünde bulundurularak  www.jandarma.tsk.tr internet sayfasından yapılacak başvuruların, ve ayrıca ÖSYM Başvuru ve Sınav Merkezi Yöneticiliklerine yapılacak ilgili okul başvurularının son günebırakılmaması adayların yararına olacaktır.
4- Söz konusu Personel/Öğrenci alım faaliyetine ilişkin giriş koşulları ve diğer duyurular, bir sonraki alım faaliyetine kadar, ilgili internet sayfasında bilgi olarak sürekli yayınlanmakta olup, bir sonraki alım faaliyetine kesin olmamakla birlikte her yıl muhtemelen, yaklaşık aynı tarihlere yakın tarihlerde başlanılmakta ve yeni alım duyurusu yayınlandığında önceki alım duyurusu yayından kaldırılmaktadır.
5- Başvuru tarihlerini geçiren adaylar, söz konusu alımla ilgili giriş koşullarını internetten inceleyerek, bir sonraki yıl için giriş koşullarından nelerin değişip değişmeyeceğini dikkate alarak, genel bir bilgi sahibi olabilecektir.
6- Her bir alımla ilgili Başvuru ve Sınav sonucuna, T.C. numarası ile giriş  yapmak suretiyle www.jandarma.tsk.tr internet adresinden “Personel/Öğrenci alımı” sayfasına girilerek ulaşılabilecek, bunun dışında yapılacak olan başvuru ve sınav sonucuna ilişkin bilgi taleplerine cevap verilmeyecektir.
7- Alım faaliyetlerine ilişkin olarak, ilan edilen duyurularda açıklandığı halde, duyuru metinlerinin adaylarca yeteri kadar incelenmemesinden dolayı, bilgi isteği niteliğinde yapılan müracaatlara, ilgili kanun, yönetmelik ve yönergelerle belirlenmiş olan, başvuru şart ve niteliklerinin değtirilmesi veya ilave edilmesi (yaş, öğrenim, kaynak okul/bölümler not, sağlık v.b.) isteği yönündeki gereksiz, usulüne göre veya zamanında yapılmayan başvuru ve taleplerin, karşılanması mümkün olamayacağından, cevap verilmeyecektir. kaynak: www.jandarma.tsk.tr

Jandarma Genel Komutanlığı Alım Faaliyetlerine İlişkin Genel Açıklama ,  Alım Faaliyetlerine İlişkin Genel, Tanıtım Afişi, Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Alımı, Muvazzaf Subay(Öğretim Elemanı) Alımı, Sözleşmeli Astsubay(Bayan) Alımı, Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK), Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO), Uzman Jandarma, Uzman Erbaş Alımı, Açıktan Sivil Memur Alımı, Sözleşmeli Sivil Personel Alımı, Jandarma Okullarını Tanımak, Bilgi Edinme Telefon Numaralarının yer aldığı sayfaya aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
http://www.jandarma.tsk.tr/redirect.htm?url=/personel/personeltemini.htm

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder