3/17/2013

Çocuğa Konmaması Gereken İsimler Nelerdir, Hangi İsimler Çocuğa Konmaz

  3 yorum
Çocuğa Konmaması Gereken İsimler
Sanem İsminin Sakıncası Nedir, Çocuğa Sanem İsmi Konabilirmi

İlk bakışta kulağa hoş gelen bir kelime olsada Sanem aslında hoş olmayan hatta çocuğa konulması sakıncalı olan bir isimdir. Bazen aileler dizi yada filmlerden etkilenerek, duydukları ismin manası araştırmadan sırf etkilendikleri için çocuklarına; sanem, aleyna, melis, kezban, rumeysa, erçin, kayra, gülsüm , jülide, bade, irem, alara, ileyda, hannas gibi isimler bir müslüman çocuklarına konulmaması gereken isimlerdendir. Bu isimlerin manalarına gelince
Sanem isminin manası: put'tur. Kabe'de bulunan büyük putlardan birinin ismi sanemdir.
Aleyna isminin manası: Üstümüze bela sıkıntı aksın anlamındadır. Kulağa hoş gelen fakat manaca hoş olmayan isimdir.
Melis isminin manası: Yunan mitolojisinde bir tanrıçadır.  Manası şişman ve tembeldir.
Kezban isminin manası: Bir çok müslümanın kız çocuklarına koydukları isimler içindedirki  son derece sakıncalı isimlerdendir. Manası Kur-an'da yalancı diye geçer. Bir müslüman kızını yalancı diye ad vermek istemez herhalde.
Rumeysa isminin manası: Kulağa hoş gelen isimlerden biri. Oysa manası Gözü çapaklı kadın'dır. Sizce manası güzelmi? Bu ismi çocuğa koymak hoş olurmu?
Ecrin isminin manası: Ecrin ismin anlamı ücrettir. Bir müslüman çocuğuna nasıl ücret diyebilirki...
Kayra isminin manası: Son zamanlarda bir hayli kayra ismini erkek çocuklarına koyanlar var oysaki kayra isminin anlamı; eski Türk mitolojisinde Tanrı demektir. Müslümanlar tek 1 Allah'ın varlığına inanırlar bu durumda kayra ismi çocuğa konması sakıncalıdır.
Gülsüm isminin manası: Garibandır. Kim çocuğunu gariban görüyorsa koysun.. Ama hiç hoş olmayan bir mana olduğunu söylemesi bizden.
Jülide isminin manası: Farsça olarak perişan dağınık anlamındadır.
Bade isminin manası: Türkçemizde bade ismi içki anlamındadır. Allah içkiyi haram etmiştirki bir çocuğa bu isim konmaz.
İrem isminin manası: öyle bir yıl varki her 3 kız çocuğundan 2 sinin adı irem konmuştur. İrem Cennet  anlamını taşıyor evet irem cennet demektir  fakat Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennet bu nedenle konmaması gereken isimdir.
Alara isminin manası: Hiç şekilde bu isim müslüman ismi değildir. Bu nedenle bu isim konmaz.
İleyda isminin manası: İslamiyetin içinde böyle bir yoktur. Müslüman ismi değildir o yüzden bu isim konmamalıdır.
Hannas isminin manası: Bu ismi sanırım sadece satanistler koyuyordur. Çünkü hannas isminin manası şeytandır. Yani bu isim şeytanın isimlerindendir. Bir müslüman asla bu ismi koymaz...!
Bir çok insan Kur-an'da kulağına hoş gelen her kelimeyi isim olarak çocuklarına koymak istiyor ve koyanlarda oluyor. Oysaki Kur-an'da geçen her kelime isim olmaz olamazda.
Düşündüğünüz yada kulağına hoş gelen isimlerin manasını anlamını ne anlam taşıdığını mutlaka çok iyi araştırın. Lütfen tanıdıklarınızında bilgilenmesi açısından yazımızı facebook ve twitter da paylaşmayı unutmayın.

3 yorum :

  1. ERÇİN isminin anlamı "Bir ülkenin idari taksiminde sancak" olarak İstanbul Kadıköyde Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesinde tespit etmiştim. Ancak internet sitelerindeki bu yanlışlığı düzeltmek, kaynağını tam olarak yayınlamak için tekrar aynı kütüphaneye yıllar sonra gittiğimde (18 yıl sonra) kaynağı bulamadım. Tdk ile yapmış olduğum yazışmadanda bir netice alamadım, fırsat buldukça değişik kütüphanelerde tarama yapıyorum. ayrıca cinsiyet olarak erkek ismidir, bayana uyarlanmışı ELÇİN dir. belki erçin bayanda vardır araştırmak lazım ERÇİN İSMİNİN MANASINI düzeltirseniz sevinirim. ilginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. @dejawuYorumunuz için öncelikle teşekkür ederiz. İsmin anlamı konusunda eğer bir yanlışlık var ise yorumunuzla bu düzeltilmiş oldu. Katkınızdan Dolayı Teşekkürler Saygılarımızla

    YanıtlaSil
  3. PEYGAMBERİMİZİN YASAKLADIĞI İSİMLER LİSTESİ
    ALEYNA:BİZE AİT,BİZİM ÜZERİMİZE,SIKINTI,BELA ANLAMLARINA GELİR. FAKAT ALEYNA'NIN İNTERNETTE DOLAŞAN ANLAMLARI İSE "ESENLİK,ALLAH'IN İYİ KULLARI" FAKAT ALEYNA ESENLİK VE ALLAH'IN İYİ KULLARI ANLAMINA GELMEZ!
    BADE:İÇKİ,ŞARAP ANLAMLARINA GELİR. İÇKİ VE İÇKİ TÜRLERİ ALLAH TARAFINDAN YASAKLANMIŞTIR.
    BUSE:ÖPÜŞME,ÖPME,ÖPÜCÜK. BUSE İSMİ CİNSELLİĞİ ÇAĞRIŞTIRDIĞINDAN DOLAYI ÇOCUĞA İSİM OLARAK KONULMASI DOĞRU DEĞİLDİR.
    ECRİN:GERÇEK ANLAMI "ÜCRET"
    İNTERNETTE YAZAN ANLAMLARI "ALLAH'IN HEDİYESİ"
    GÜLSÜM:GERÇEK ANLAMI "GARİBAN,ZAVALLI KİMSE"
    İNTERNETTE YAZAN ANLAMLARI "GÜL KOKULU,YÜZÜ GÜZEL KADIN"
    MELİS:GERÇEK ANLAMLARI "TANRIÇA,ŞİŞMAN VE TEMBEL OLAN KİŞİ"
    İNTERNETTE YAZAN ANLAMLARI "BAL ARISI,SEVGİLİ,OĞUL OTU" FAKAT ONLAR MELİSA'NIN ANLAMLARI,MELİS'İN DEĞİL!
    RANA:GERÇEK ANLAMI "AHMAK,SÜNEPE KADIN"
    İNTERNETTE YAZAN ANLAMI "ÇOK İYİ"
    KEZBAN:GERÇEK ANLAMI "YALANCI,YANLIŞLAMACI"
    İNTERNETTEKİ ANLAMI "EV HANIMI" KEZBAN EV HANIMI ANLAMINA GELMEZ! CARİYE EV HANIMI ANLAMINA GELİR! BU ANLAM İNSANLAR TARAFINDAN UYDURULMUŞTUR.
    SENEM YA DA SANEM:PUT ANLAMINA GELİR. PUTPERESTLİK ALLAH'IN VARLIĞINI İNKAR EDER. ONUN İÇİN SENEM YA DA SANEM İSMİNİN VERİLMESİ UYGUN DEĞİLDİR.
    ASİYE:İSYANKAR KADIN,İSYANCI ANLAMINA GELİR.
    SİBEL:MISIR TANRIÇASI KİBELE'NİN BİLİMSEL ADIDIR. İNTERNETTE DOLAŞAN ANLAMLARI "KAR TANESİ,BUĞDAY BAŞAĞI,YAĞMUR DAMLASI" FAKAT ONLAR SELDA VE SELCAN'IN ANLAMLARI,SİBEL'İN ANLAMLARI DEĞİL! BU ANLAM BİR KAÇ ŞAHIS TARAFINDAN UYDURULMUŞTUR. SİBEL İSMİ HEM PUTPERESTLİĞİ ÇAĞRIŞTIRDIĞINDAN DOLAYI HEM DE ALLAH C.C.'NİN VARLIĞINI VE BİRLİĞİNİ İNKAR ETTİĞİNDEN DOLAYI ÇOCUKLARA KONMAMASI GEREKEN İSİMDİR VE SAKINCALIDIR KONULMASI!
    AYRICA ONUN DIŞINDA İREM,ALARA,HANNAS,İLAYDA,ROZA,CEYLİN,EFSA,EFSUN,FÜSUN,EVRİM,JÜLİDE,SAMET GİBİ İSİMLERİ DE YASAKLAMIŞTIR HZ. MUHAMMED!

    YanıtlaSil