3/13/2013

Burçların Yıldızları Neler, Hangi Burç Hangi Yıldızın Etkisinde, Burçları Etkileyen Yıldızlar

  Hiç yorum yok

Burçları Etkisi Altına Alan Gezegenlerin İsimleri

Oğlak Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Oğlak burcunun yıldızı VEGA ve OENEB'dİr.
VEGA: Kendini beğenme, gösteriş meraklılığı, havai olmayı temsil eder. Vega etkisinde olan burçlar insanlara tepeden bakar.
OENEB: Disiplin düzen ve otoriteyi temsil eder. Oeneb etkisinde olan oğlaklar gevşeklikten hoşlanmaz esneklik tanımaz, belirlenmiş kurallara kendide uyar başkalarınında uymasını sağlar.

Kova Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Kova burcunun yıldızları ALTAİR VE GİEDİ'dir.
ALTAİR: Aşırı istek, beklentileri ve ihtirasları temsil eder. Altair yıldızı etkisinde olan kova'lar bulunduğu mekana göre karakteristik özellikleri değişir. Hırs, ihtiras, aşırılık vs. gibi...
GİEDİ: Fedakarlık ve Allah sevgisini temsil eder. Giedi etkisinde olan kova'lar Dinine bağlı, inançlı, yardımsever olup gerekirse kendi isteklerini erteler ama yardıma ihtiyacı olana koşar. Daima başkalarını ön planda tutar. Yani başkalarına yardım etme isteği ile başkaları önce gelir, daha sonra kendini düşünür.

Balık Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Balık burcunun yıldızı, DENEBADİGE ve SCHEAT'ır.
DENEBADİGE: Bilgiyi ve öğrenmeyi temsil eder. Denebadige etkisinde olan balıkların öğrenme isteği ve okuma aşkı çok fazladır. Balıklara göre en zengin insan okuyup bilgi sahibi sahibi olan insandır. Bilgelik, alimlik okuma aşkından dolayı tamda balıklara göredir.
SCHEAT: ölümü temsil eder. Scheat etkisinde olan balıklarda zorluklar, kayıplar, sarsıntılar yaşanır.

Terazi Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Terazi burcunun yıldızı SPİCA ve VİNDEMİATRİS'tir.
SPİCA: Tam anlamıyla başarıyı temsil eder. Spica etkisinde olan teraziler hedefledikleri ne varsa başarıya ulaşmak için tüm engelleri aşar. spica yıldızının etkisinden dolayı teraziler çokta adil'dir. Çalışkanlığı ve hırsı sebebi ile arzu ettikleri mevkiye ulaşabilirler.
VİNDEMİATRİS: Hilekarlığı, yalancılığı, aldatıcılığı sembolize eder. Vindemiatris etksinde olan teraziler, hilekar yalancı gibi karakteristikte olabilir. Vindemiatris yıldızının etkisinde olan terazilerin hayatları zorluklarla ve büyük sıkıntılarla geçmeside söz konusu olabilir.

Akrep Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Akrep burcunun yıldızları GÜNEY KİFFA,KUZEY KİFFA ve BUNGULA'dır.
GÜNEY KİFFA: Şanssızlığın sembolize eder. Güney kiffa etkisinde olan akreplerin şanssızlık nedeni ile bütün işleri ters gider.
KUZEY KİFFA: Güney kiffa nın tersine bu yıldız şansı temsil eder. Kuzey kiffanın etkisinde olan akrepler çok şanslı olurlar.
BUNGULA: Bungula asaleti ve kibarlığı sembolize eder. Bungula etkisinde olan akrepler, bir çok insan tarafından aranılan arkadaştır. Kişilik olarak ters biri gibi görünsede insanlar tarafından sevilirler.

Yay Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Yay burcunun yıldızları ANTARAS ve SİNİSTRA'dır.
ANTARAS: Antaras, zayıflığı akılsızlığı sembolize eder. Antaras etkisinde olan yaylar zayıf karakterdedirler. Doğru ve isabetli düşünceden yoksundurlar.
SİNİSTRA: Ahlaki zayıflığı ve ahlak bozukluğunu sembolize eder. Sinistra etkisinde olan yaylar, ahlak dışı davranışlarda bulunur ve toplum tarafından bu davranışları tasvip edilemez yapıda olurlar.

Yengeç Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Yengeç burcunun yıldızları SİRİUS ve PROCYON'dur.
SİRİUS: Şöhret ve nam sembolize eder. Sirius etkisinde olan yengeçler, er yada geç şöhrete sahip olur. Sirius yıldızı etkisindeki yengeçler çok meşhur olurlar. Bu şöhret ve nam iyi yönde olabileceği gibi kötü yöndede olabilir.
PROCYON: Gençliği, canlılığı, kuvvet ve enerjiyi sembolize eder. Procyon etkisindeki yengeçler, her türlü aktivitede yaratıcılıklarını gösterebilirler. Çok çabuk sinirlenebilirler ve şiddette yatkındırlar.

Aslan Oğlak Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Aslan burcunun gezegenleri ASELLUS ve ALPHARD'dır.
ASELLUS: Ateşli hastalıkları ve İltihabik hastalıkları temsil eder. Asellus etkisinde olan aslanlar, çok çabuk ateşlenebilir ve ateşleri çok çabuk yükselebilir. Asellus etkisindeki aslan'lar görme ile ilgili büyük sorun yaşayabilir.
ALPHARD: Ölümsüzlüğü sembolize eder. Alphard etkisinde bulunan aslan'ların ömürleri genellikle uzun olur. Kalıcı sanat eserleri bulunabilir. Alphard etkisindeki aslanların yaptıkları daima kalıcı olmaya adaydır.

Başak Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Başak burcunun yıldızları, ZOSMA ve DENEBOLE'dir.
ZOSMA: Kötü ve kabul edilemeyen tavır ve davranışları sembolize eder. Zosma etkisindeki başaklar bencil olabilir. Ayrıca Ahlaksız tutumlar sergileyebilir. Zosma yıldızının etkisinde olan başaklar; madde bağımlılığına yatkın olabilirler.
DENEBOLE: Pişmanlıkları ve şanssızlığı sembolize eder. Denebole etkisinde olan başakların aşk hayatları başladığı gibi bitebilir.Denebole etkisinde bulunan başaklar yaptıkları şeylere göz attıklarında aşırı pişmanlıklar yaşar.

Koç Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Koç burcunun yıldızları, DIFDA ve ALPHERAZ'dır.
DIFDA: Kendine karşı acımasızlığı ve sert davranışı sembolize eder. Dıfda etkisinde olan koç'lar engeller, kısıtlamalar ve hastalıklarla karşılaşabilir.
ALPHERAZ: Özgürlüğü, talihi sembolize eder. Alpheraz etkisindeki Koç'lar talihi açık olurlar. Bolluk içinde yaşabilirler. Özgürlüğüne düşkündürler. Özgürlüklerine aşırı düşkünlükleri beraberinde bir takım sorunlarda yaşatabilir.

Boğa Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
Boğa burcunun yıldızları; SHARATAN ve ALDEBARAN'dır.
SHARATAN: Sertliği, acımasızlığı, kabalığı ve şiddeti sembolize eder. Sharatan etkisinde olan boğa'ların tutumları sert olur. Sharatan etkisinde olan boğaların hayatının çoğu kısmı zorunlu ve tatsız geçebilir. Boğa'lar sharatan yıldızının etkisi ile zorluklarla ve sert davranışlarla savaşmak zorudada kalabilir.
ALDEBARAN: Bu yıldız öncülük, atılım ve cesareti temsil eder. Aldebaran etkisinde olan boğalar mevkilerin en yükseğine gelebilirler. Aldebaran gezeninin etkisiyle boğalar rütbe, şan, şöhret, şeref gibi üstün niteliklere sahip olabilirler.

İkizler Burcunun Yıldızı-Gezegeni:
İkizler burcunun yıldızları; BELLATRİX ve BETELGEUZE'dir.
BELLATRİX: Parasal ve çıkar evlilikleri sembolize eder. Bellatrix etkisindeki ikizlere hile, çıkarcılık ve art niyetler verebilir. Belletrix etkisindeki ikizler iyi mevkilere gelebilir fakat tersi durumda zorluklar ve felaketlerle savaşabilirler.
BETELGEUZE: Rahatlığı, mutluluğu ve şansı sembolize eder. Betelgeuze etkisindeki ikizlerin yaşamları çok rahat, mutlu olabilir. Ayrıca şansı yüksek olur. Betelgeuze etkisinde olan ikizler bolluk içinde yaşayıp maddi anlamdada zengin olabilirler.

Burçların Uğurlu ve şanslı taşları neler olduğunu "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/03/burclarn-ugurlu-taslar-nelerdir-taslarn.html" adresinden öğrenebilirsiniz.

Burçların uğurlu ve şanslı günlerini "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/03/burclarn-ugurlu-sansl-gunleri.html" adresinden öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder