2/16/2021

Kır Pidesi Yapılışı, Tavada Hamur Kızartması Tarifi, İçli Hamur Yapılışı

  Hiç yorum yok
Kır Pidesi Yapılış
Çörek, Kır Pidesi, İçli, Hamur Kızartması, Mayalı Hamur, Tarifi ve Yapılışı

Kimi yörelerde çörek denilir, kimi yörelerde içli denilir, kimi yerlerde hamur kızartması denilir ve bazı restoranlardada kır pidesi denir ve satılır.

Biz diğer hamur pişirme isimlerinden en uygun olan isim olarak kır pidesi diyelim bu tarifin ayrıcalığı olsun:))

Bir çok insan hamur işlerini çok sever kilo problemini saymazsak tabi... Ama yemedende duramayız. İllâ bir hamur işi olsada yesek deriz. Size hem kolay hemde ekonomik bir hamur işi tarifi veriyorum adı kır pidesi :))

Çökelekli Kır Pidesi Malzemeleri:
500 Gr. çökelek
Yuva marka mayanın çeyreği kadar maya
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Maydonoz
Un
Margarin (margarini yağlamak için kullanacağız)

Çökelekli Kır Pidesi Yapılışı:
Hamuru yuğuracağınız kaba mayayı koyun, üzerine ılık suyu ilave edin ve mayanın erimesini sağlayın, tuzu ve şekeri ilave edin, sonra kulak memesinden biraz kıvama gelinceye kadar unu katın ve iyice yoğurun.
Hamuru yoğurduğunuz kaba hamur yapışmayacak, o zaman hamurun kıvamı tamam demektir.
Sonra hamuru diğer malzemeleri hazırlayana kadar mayalanmaya bırakın.

Çökelekli Kır Pidesinin İçinin Hazırlanması:
Çökelek peynirlerinizi bir çatal yardımıyla biraz daha ezin, içine pul biber, karabiber ve ayıklanıp yıkanmış maydonozu doğrayıp içinize ekleyip karıştırın.

Çökelekli Kır Pidesini Pişirme:
Hamurunuzdan küçük bir elma büyüklüğünde parçalar yapın ve hamurunuzu 2 mm kalınlığında istediğiniz büyüklükte açın.
Yuvarlak açtığınız hamurun yarısına içinizden ekleyin ve ocakta ısınmış teflon tavanıza koyup her iki tarafınıda pişirin.
Pişen pidelerinizi bir tepsiye alıp her iki tarafını margarin ile yağlayın. Afiyet Olsun..!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder