9/09/2021

Kaymakam Daylığı Yazılı Sınavı Tarihi, Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı 2012

  Hiç yorum yok
2012 Kaymakam Yazılı Sınavı Tarihi
Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınav Tarihi 2012

12 ile 23 kasım 2012 tarihinde KPSSP37 puan alan ve içişleri internet adresinden başvuru yapanlar sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 26 kasımda ilan edilmiş. Bu listede adı geçen adaylar 28 kasım ve 5 aralık tarihleri arasında ÖSYM adına 90 tl anlaşmalı bankalardan ödeme yapmışlardı. Başvuruda bulunan ve sınava çağırılan adayların yazılı sınav tarihi 30 aralık 2012 pazar günü saat 09:00'da ve Ankara'da yapılacak. Yazılı sınava girecek adaylar 24 aralık 2012 saat 14:00'ten itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden TC kimlik numarasını ve şifrelerini girerek sınava giriş belgesini alabilecekler. Adayların sınava giriş belgesinde, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri yanısıra adayın fotoğrafı bulunacaktır. Sınava giriş belgesindeki fotoğraf adayın ÖSYM' ye başvuru yaptığı fotoğrafın aynısı olmalıdır. Adaylar sınava gelirken yanlarında sınava giriş belgesinin yanısıra, üzerinde soğuk damga, güncel fotoğraf ve T.C numarası bulunan nüfus cüzdanlarını veya süresi geçerli olan pasaport olmalıdır. Zorunlu olarak askerlik görevini yapan er, erbaşlar ve askeri öğrenciler için nüfus cüzdanı veya pasaport yerine askeri kimlik belgesini sınava giriş belgesi ile birlikte yanlarında getirmeleri gerekiyor. Bunların dışındaki belgeri getirenler sınava alınmayacak, sınava girmiş olsalar bile sınavları geçersiz sayılacak.
Yazılı sınav için gereken; 2 adet kurşun kalem, silgi, kalemtraş, peçete ve şeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecek.
Kaymakam adaylığı yazılı sınavında; Atatürk ilkeleri ve inkîlap Tarihi, Türkçe, Anayasa hukuku, idare hukuku, Türkiye'nin idari yapısı, Türkiye'de mahalli idareler, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı, Türkiyede Demokratikleşme, Ekonomi, insan hakları konularından çoktan seçmeli sorulardan test olacaktır. Kaymakam adaylığı yazılı sınav sonuçları 30 gün içinde ÖSYM'nin internet sitesinden duyuru ile açıklanacak.
Herkese başarılar dileriz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder