9/24/2021

Doğalgaz Faturası Nasıl Hesaplanır

  1 yorum
Doğalgaz Hesaplama
2013 Yılına Göre Ankara ve İlçelerinde Doğalgaz Faturası Sorgulaması

Bugün yılın ilk karı düşmesiyle ve havaların aniden soğuk olmasıyla beraber vatandaşı hemen doğalgaz faturası tutarı telaşı sardı bile.
Öncelikle vatandaş bu kış doğalgazın metreküp fiyatını merak ediyor ve ay sonu ne yakıp yakmadığını bilmek istiyor. Buna görede doğalgaz hesaplamasını bilmeyenler acaba ben bunu nasıl hesaplayabilirim diyor.
Öncelikle şunu belirtmek isterimki doğalgaz saati kartlı olanla faturalı olan arasındaki fark şudur; zamanın belli aralıklarında doğalgaza gelen zamdan faturalı saati olanlar hemen etkileniyor ancak kartı olanlar ise eğer doğalgaz kartına yüklü miktar gaz yükletmişse gelen zamdan etkilenmiyor taaaki kartına gaz yükletene kadar.
Faturalı doğalgaz saati olanlar için başkentgaz web sitesi online fatura hesaplama butonu yapmış ve iyide yapmış. Online faturaya girip yaktığınız doğalgazın metreküpünü yazıyorsunuz ve hesapla diyorsunuz ve o ana kadar yaktığınız doğalgazın faturası karşınıza çıkıyor. hepsi bu kadar.

Unutulmaması gereken bir nokta varsa doğalgazın metreküpü birim fiyatı belli aralıklarla güncellenmekte olduğu hatırda tutulmamalıdır. Yani doğalgaz metreküp birim fiyatı düşerse sonuç düşük, zamlı olursa sonuç fazla çıkacaktır.

Doğalgaz fatura hesaplamasına http://www.baskentdogalgaz.com.tr/inc/main.asp?id=tarifearsiv adresinden ulaşabilirsiniz.

1 yorum :

  1. BİRİLERİ BİRİLERİNİ BİR ŞEKİLDE SOYMANIN YOLUNU BULMUŞ,BİZ MİLLETÇE KADERİMİZE MAHKUM EDİLMİŞİZ,UMARIM BUNLARIN HESABINI VEREBİLİR BU BİRİLERİ...

    YanıtlaSil